Poslat na e-mail

Poslat na e-mail

Na zadaný email přijemce bude odeslán odkaz na tento produkt. Pokud máte dotaz k produktu, využijte helpdesk nebo navštivte sekci Kontakt.

Email příjemce:* 
Váš e-mail: 
Vaše jméno: 
Vzkaz: 


* Vaše jméno a email se zobrazí v odeslané zprávě společně s odkazem.

Korek je eco-friendly, voděodolný, lehký ale přesto pevný.
 

KABELKA MÁ ULOMENÝ JEZDEC ZIPU NA MALÉ ZADNÍ KAPSIČCE.

Kabelka je plně funkční, na první pohled nijak nepoškozená. Vadou je ulomený jezdec zipu na malé zadní kapsičce, viz. fotogalerie. Při běžném nošení není tato vada vidět ani nijak neovlivňuje funkci, zip jde stále zapínat.

Z tohoto důvodu nabízíme zboží se slevou 15%. 

Rozměry: 27 x 16 cm
 
Délka popruhu: 126 cm
 
Balíček obsahuje jednu korkovou kabelku přes rameno s vadou.
 

Ano, opravdu je to z korku

Korek zná asi každý z nás. Většina lidí si představí korkovou zátku v láhvi vína nebo podlahu, ale z korku se dělá daleko více věcí. Korek má totiž skvělé izolační vlastnosti, je voděodolný, lehký ale přesto pevný a navíc také elegantní materiál. 

Něco málo o korku

Korek se získává odřezáním kůry dubu korkového, který roste v alejích převážně na jihu Portugalska. Je to dokonce jejich národní strom. O každý takový strom na území Portugalska se musí pečovat podle přísných pravidel, ani uschlý strom nemůžete bez povolení pokácet. Existují dva druhy korkového dubu, jeden získává postupně se stářím lepší a lepší kůru a druhý má kvalitu kůry stále stejnou. Tomu druhému typu se říká takzvaně panenská kůra a nepoužívá se na výrobu produktů. 

V roce 1870 byla založena v Portugalsku firma Amorim. Ta začala sázet tyto stromy ve velkém a zpracovávat kůru pro různé účely. Vše začalo zátkami do vín, ale každý rok firma investuje miliony do výzkumu a vývoje. Díky tomu se dostal korek dokonce i na Mars. Díky velké odolnosti vůči teplotě se používá na špičku raketoplánů.


Jsme hrdí, že tento produkt je držitelem certifikátu PETA - Approved Vegan.

Co je to PETA?

Organizace bojující za práva zvířat a propagující veganství. Snaží se změnit podmínky pro zacházení se zvířaty, zaměřuje se hlavně na 4 oblasti:

  1. Chov a továrny - chov za účelem zpracování masa a místa, kde se maso zpracovává
  2. Laboratoře - testování kosmetiky, léků...
  3. Oděvní průmysl - obchod s kožešinou a její získávání
  4. Zábavní průmysl - cirkusy

Díky různým protestům a kampaním přestala spousta oděvních značek používat kožešinu (Polo Ralph Lauren, Armani...). Kosmetické firmy jako třeba Avon a Mary Kay zase přestaly testovat produkty na zvířatech. Tyto kampaně mají velký úspěch i díky celebritám z celého světa, patří k nim například: Paul McCartney, Pink, Joaquin Phoenix, Pamela Anderson, Ellen DeGeneres a další.

Jednoduše řečeno, tento certifikát zaručuje, že produkt neobsahuje žádné živočišné složky, a že nebyl na zvířatech testován.

Kontaktní formulář

Kontaktní formulář

Jméno: 
E-mail: 
telefon: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Hlídat dostupnost