Poslat na e-mail

Poslat na e-mail

Na zadaný email přijemce bude odeslán odkaz na tento produkt. Pokud máte dotaz k produktu, využijte helpdesk nebo navštivte sekci Kontakt.

Email příjemce:* 
Váš e-mail: 
Vaše jméno: 
Vzkaz: 


* Vaše jméno a email se zobrazí v odeslané zprávě společně s odkazem.

Korek je eco-friendly, voděodolný, lehký ale přesto pevný.
 
Barva: natural + růžová
 
Rozměry: 25 x 20 x 7 cm
 
Balení obsahuje jednu korkovou kabelku.
 

Ano, opravdu je to z korku

Korek zná asi každý z nás. Většina lidí si představí korkovou zátku v láhvi vína nebo podlahu, ale z korku se dělá daleko více věcí. Korek má totiž skvělé izolační vlastnosti, je voděodolný, lehký ale přesto pevný a navíc také elegantní materiál. 

Něco málo o korku

Korek se získává odřezáním kůry dubu korkového, který roste v alejích převážně na jihu Portugalska. Je to dokonce jejich národní strom. O každý takový strom na území Portugalska se musí pečovat podle přísných pravidel, ani uschlý strom nemůžete bez povolení pokácet. Existují dva druhy korkového dubu, jeden získává postupně se stářím lepší a lepší kůru a druhý má kvalitu kůry stále stejnou. Tomu druhému typu se říká takzvaně panenská kůra a nepoužívá se na výrobu produktů. 

V roce 1870 byla založena v Portugalsku firma Amorim. Ta začala sázet tyto stromy ve velkém a zpracovávat kůru pro různé účely. Vše začalo zátkami do vín, ale každý rok firma investuje miliony do výzkumu a vývoje. Díky tomu se dostal korek dokonce i na Mars. Díky velké odolnosti vůči teplotě se používá na špičku raketoplánů.


Jsme hrdí, že tento produkt je držitelem certifikátu PETA - Approved Vegan.

Co je to PETA?

Organizace bojující za práva zvířat a propagující veganství. Snaží se změnit podmínky pro zacházení se zvířaty, zaměřuje se hlavně na 4 oblasti:

  1. Chov a továrny - chov za účelem zpracování masa a místa, kde se maso zpracovává
  2. Laboratoře - testování kosmetiky, léků...
  3. Oděvní průmysl - obchod s kožešinou a její získávání
  4. Zábavní průmysl - cirkusy

Díky různým protestům a kampaním přestala spousta oděvních značek používat kožešinu (Polo Ralph Lauren, Armani...). Kosmetické firmy jako třeba Avon a Mary Kay zase přestaly testovat produkty na zvířatech. Tyto kampaně mají velký úspěch i díky celebritám z celého světa, patří k nim například: Paul McCartney, Pink, Joaquin Phoenix, Pamela Anderson, Ellen DeGeneres a další.

Jednoduše řečeno, tento certifikát zaručuje, že produkt neobsahuje žádné živočišné složky, a že nebyl na zvířatech testován.

Kontaktní formulář

Kontaktní formulář

Jméno: 
E-mail: 
telefon: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Hlídat dostupnost